Lena Sjöström började arbeta som ridinstruktör 1978. Hon var lärare och sedan ridskolechef på Gävle Fältrittklubb till 1987. 1988 fick hon jobbet som ridskolechef på Högbo ridklubb.

Hon tog tjänstledigt 1991- 92 för att arbeta med hopphästar i Tyskland.

Hon kom tillbaka som ridskolechef 1992, men 1995 bestämde hon sig för att återvända till Tyskland för att utvecklas ytterligare. Hon var kvar i Tyskland till 2001.

Där arbetade hon i fyra år som beridare hos den framgångsrike fälttävlansryttaren Elmar Lesch. Hon utbildade och tävlade framförallt unga hästar, i dressyr, hoppning och fälttävlan.

Lena tog tysk beridarexamen 1999.

7C0D6318-1.jpg
Lena Sjöström med Anima sto f -06 e.Aerline H u.Kalinka ue.Kolibri

Sista tiden i Tyskland var hon hos WL Schröder i Neetze, för att också få erfarenhet att arbeta med en mindre avelsverksamhet. 

Vikarierade som ridskolechef på Mjölby ridklubb, och kom sedan hem till Gävletrakten igen. Efter att ha arbetat på Högbo ridklubb i ett par år, startade Lena egen verksamhet.

Hon har drivit sin  häst- och ryttarutbildning sedan 2004. Både på den egna gården, och genom att hålla kurser på andra platser.

Hon driver Stall Tvea i Rörberg tillsammans med sin sambo Thomas Östlin.

På gården finns halvblod, ponnyer och Nordsvenska kallblod.

Lena är utbildad ridlärare och tysk beridare.

Lena och Thomas innehar B-tränarlicens för travhästar.

7C0D2077-1.jpg

Linda Kavat sto f -06 e.Järvsöfaks u.Arvesölvet Äg. Thomas och Tord Östlin. Inköpt -09 från Kristina Hansson i Edsbyn. På bilden är det Thomas som kör.

 

beridarebrev_liten.jpg auktoriserad_ridlarare_liten.jpg